Blog

Helemaal vrolijk na je grote voorjaarsschoonmaak

De lente is aangebroken, wat betekent dat het weer tijd is voor de grote voorjaarsschoonmaak. Een grondige schoonmaak en opruiming in je huis om met een frisse start de lente en zomer tegemoet te gaan. Bij mij is dit elk jaar na de winter ook wel flink nodig. Maar zeg nou zelf, een erg leuke klus is het niet. In deze blog deel ik mijn tips om je voorjaarsschoonmaak makkelijker en leuker te maken!

Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk

Zoals ik al zei, de jaarlijkse grote schoonmaak is niet leuk. Je kan het nog zo gezellig laten klinken door de woorden “lenteschoonmaak of “voorjaarsopruiming” te gebruiken. Maar eerlijk is eerlijk, het is gewoon een dag opruimen en schoonmaken. In 1 of 2 dagen je hele huis opruimen en schoonmaken is een grote en zware klus. Je mag het jezelf daarom best wat makkelijker maken door hulpmiddelen in te schakelen. Vorig jaar heb ik de kunst van een afvalcontainer huren ontdekt. In plaats van elk uur op en neer naar de vuilnisbak te gaan om een vuilniszak weg te brengen, kon ik alles gewoon in de container dumpen. Aan het eind van mijn schoonmaak kon ik dit in een keer weggooien. Dit maakte mijn leven een stuk makkelijk en de schoonmaak veel sneller!

Gezelligheid maakt alles beter

Mijn grootste tip voor de voorjaarsschoonmaak is: Doe het niet alleen! In je eentje het hele huis doorspitten is enorm saai en ongezellig. En saai en ongezellig is het tegenovergestelde van wat de lente is. Zorg dus dat je de grote schoonmaak net zo gezellig maakt als het voorjaarsseizoen. Schakel bijvoorbeeld wat vriendinnen in om je te helpen en zet een leuk muziekje op.

Doe niet alles in 1 dag

Afhankelijk van de grote van je huis en de hoeveelheid troep die je hebt, kan een grote schoonmaak een zeer grote klus zijn. Vooral als je bijvoorbeeld een jaartje of twee hebt overgeslagen (ik heb mij hier zelf zeker schuldig aan gemaakt), kan de troep redelijk op zijn gelopen. Probeer dan zeker ook niet alles in 1 dag af te krijgen. Ga elke dag een aantal uurtjes aan de slag en na een week ben je door je hele huis heen. Of maak bijvoorbeeld elke zondag van de maand maart even schoon. Dit is veel relaxter dan alles proberen te doen in 1 of 2 dagen. Want we willen natuurlijk ook een beetje uitgerust de lente in gaan!

Geef een reactie