cake
Blog

Gek op bakken!

Gek op bakken, dat is een spreuk die ik in mijn keuken heb hangen. Dit is niet voor niks want ik vind het heerlijk op lekkere taarten en koekjes te bakken. Ik kan uren zoet zijn met het decoreren van de taarten, nieuwe smaken uit te proberen en ik ben ook dol op het internet afstruinen naar goede recepten.
Bij verjaardagen kan ik er eigenlijk al vanuit gaan dat ik word gebeld met de vraag of ik een taart zou willen maken. Mijn taarten vallen gelukkig bij iedereen in de smaak. Zo ben ik zelf gek op de aardbeien vulling maar soms wordt de chocoladetaart ook tot de laatste kruimel opgesnoept. De blije gezichten bij de eerste hap zorgen voor een sprongetje in mijn hart. Bakken staat bij mij in het teken van liefde, de liefde gaat tenslotte door de maag.

 

 

Goede hulpmiddelen gebruiken

In de loop van de jaren heb ik allerlei bak spullen verzameld. Iedere maand kocht ik voor een paar euro weer wat nieuws en nu heb ik een complete verzameling van allerlei vormen bakschalen, verschillende marsepein uitstekers en de cup cake bakjes ook in honderden kleuren voorradig. Laatst besloot ik mijzelf te verwennen met een goede slagroom spuit die op lachgas werkt, deze slagroom blijft veel stijver zonder dat er een melige smaak aan zit.  Het zijn een soort patronen met lachgas die ervoor zorgen dat er een bepaalde druk ontstaat. Superfijn dat ik er eindelijk éen heb gekocht. De slagroom spuiten worden trouwens vaak gebruikt in de horeca, daar kun je ze wel eens gezien hebben.
Bij de eerste taart merkte ik al gelijk verschil, de dag daarna waren de toefjes nog even sterk als de dag dat de taart gemaakt was. Mijn missie was geslaagd.

 

 

Voorraad aan lachgas patronen

Niks is vervelender dan een taart bakken en er halverwege achter komen dat je iets mist. In dit geval was het afgelopen weekend dat ik erachter kwam dat mijn lachgas patronen op waren. Ik dacht dat ik er 3 had meegeleverd gekregen bij de aankoop maar dat bleek er dus maar éen te zijn. Helaas moest ik het dus dit keer zonder doen maar dit wilde ik voor de toekomst voorkomen. Gelukkig kan je op internet groot verpakkingen van lachgas patronen kopen waardoor je er dus weer even mee voor uit kunt. Hoe meer patronen je besteld hoe goedkoper ze ook worden dus dat is ook wel heel erg fijn.

Laat een antwoord achter