Blog

Vrolijk het jaar in met z’n allen

Het nieuwe jaar is al een paar dagen onderweg maar voor wie zich nog in de luxe en ontspanning van de Kerstvakantie bevindt, zal het echte werk pas morgen weer beginnen. Zeker wanneer je juf of meester bent. Dan is het wel zo leuk om alsnog met je collega’s het nieuwe jaar op een feestelijke manier in te luiden. Maar ook als je geen juf of meester bent en het wel leuk vindt om dit feest op de werkvloer te vieren, kan dat natuurlijk ook. Bijvoorbeeld met een heerlijk ontbijt, lunch of diner! In deze blog vertel ik je hoe je dit aan kan pakken. Lees je mee?

Doe het samen

Om samen met anderen iets te vieren, zul je anderen nodig hebben. Wat een verassing! Nee maar echt, afhankelijk van hoeveel collega’s je hebt, zal het meer werk kosten om de boel geregeld te krijgen. Van eten tot aankleding, op die twee zal ik zo meteen nog verder ingaan, tot een hele simpele planning. Het is immers wel zo leuk als iedereen erbij kan zijn. Dus hup agenda’s bij elkaar en een kleine taakverdeling is zo geregeld. Vele handen maken licht werk. En daarnaast hoeft het ook geen grote organisatie te zijn maar het is wel zo makkelijk als iedereen meewerkt, dat verbindt ook weer. We moeten immers ook de rest van het jaar weer samenwerken, kunnen we net zo goed nu al beginnen.

Kleed de boel aan

Dan is het vervolgens leuk om de boel een beetje feestelijk aan te kleden. Misschien ligt er nog het één en ander van kerst maar over het algemeen zijn de meeste bedrijven enorm leeg na de vakantie. Stook die verwarming maar op en steek de kaarsjes aan, dan ben je al een heel eind. Verder is het ook leuk om de tafel waaraan gegeten zal worden, aan te kleden met een mooi tafelkleed op maat en leuk servies. Ik raad aan om servies uit de kantine te gebruiken of iedereen zelf mee te laten nemen. Op die manier hoeft er geen plastic verspild te worden.

Kook de sterren van de hemel

Als laatste kan je ervoor kiezen om het eten voor iedereen te regelen of het jezelf iets makkelijker te maken. Hoe maak je het jezelf dan makkelijker? Nou, laat iedereen bijvoorbeeld een gerechtje mee nemen. Jij zorgt voor broodjes en drinken en de rest verzorgt zich als het ware vanzelf.

Eet smakelijk en een fijn nieuwe jaar samen!

Geef een reactie