Blog

Met deze anti-kou tip ben je weer helemaal vrolijk!

Het is alweer half februari en de tijd vliegt naar mijn idee voorbij. Het voorjaar is dichterbij dan we denken en het zonnetje begint al af en toe te schijnen. Toch vind ik het vaak nog vrij frisjes en als ik de verwarming niet omhoog draai wordt het in mijn huis gewoon onder de 17 graden. Gelukkig heb ik hier een heerlijke oplossing voor ontdekt!

Alles geprobeerd

Omdat ik het steeds zo koud had in mijn huis, probeerde ik van alles om het wat warmer te krijgen. Ik werk en studeer namelijk best wel eens thuis, dus dan is het niet lekker als je zit te rillen van de kou. Dus ik steeds probeerde ik iets anders om het warm te krijgen, maar niks leek te werken. Een kopje thee, een dekentje over mij heen, een sjaal om in huis (erg grappig gezicht); van al deze dingen kreeg ik het maar eventjes warm. Na tien minuten stond het kippenvel helaas alweer op mijn armen.

Sporten

Mijn ultieme remedie was om maar naar de sportschool te gaan. Normaal ben ik absoluut geen sportschool fanaat en kan ik mezelf er maar niet heen slepen, dus eigenlijk was dit wel een goede motivatie. En ik kreeg het inderdaad ook echt warm van het sporten! Sporten is namelijk ook goed voor je bloedsomloop, dus ook voor de lange termijn helpt dit om het minder snel koud te krijgen. Toch vind ik een groot nadeel dat je na het sporten natuurlijk lekker wil douchen. Een goede hete douche vind ik heerlijk, maar daarna heb je een kop vol natte en vooral koude haren. Zeker aangezien ik veel en dik haar heb, maakte dit mij toch weer koud. He bah, nog steeds had ik dus niet de perfecte oplossing gevonden!

Dé truc

Een vriendin van mij die geneeskunde studeert kwam met de perfecte oplossing voor mij. Zij zei dat het vooral belangrijk is om je polsen en enkels warm te houden. Omdat hier niet veel vet etc. zit kan het zijn dat als deze koud zijn, je hele lichaam meer moeite heeft met de warmte vasthouden. En ja hoor, ze had gelijk. Ik draag altijd enkelbroeken en ook heb ik vaak shirts aan die niet helemaal tot mijn polsen komen. Of ik heb mijn polsen bloot doordat ik armbanden of een horloge draag. Dus volgde ik haar advies wijselijk op; ik kocht een paar goede en heerlijk warme pantoffels en een zachte trui met lange mouwen. En ik stond versteld, ik had het eindelijk niet meer zo koud!

Koukleum?

Dus ben jij ook zo’n koukleum net als ik? Koop dan een trui met extra lange mouwen en een paar lekkere pantoffels die je enkels bedekken. Ik weet niet of deze tip voor iedereen werkt, maar voor mij was het in ieder geval de perfecte oplossing. Het proberen waard lijkt mij, toch?

Laat een antwoord achter