Blog

Een paar wijsheden voor een drukke moeder

Moeder zijn is niet zomaar een extra baan naast je werk. Nee, dit is gewoon een fulltime baan! Je moet je kinderen elke dag verzorgen, in de gaten houden en genoeg liefde geven. Het is iets waar je voor kiest en waar je van geniet, maar soms kan het ook even teveel worden. En er is niets beschamends aan toegeven dat het moeder zijn je even te hoog zit. Gelukkig heb ik hier een paar tips dat het moeder zijn ietsje gemakkelijker kan maken. En als dit niet werkt, kan je altijd nog een korte spa-trip boeken 😉

Geniet van de kleine momentjes

Wil je niet teveel stress in je leven? Dan is het belangrijk om te genieten van kleine, gelukkige momentjes. Ten eerste kun je dit doen door te genieten van deze kleine momentjes die je met je kinderen hebt. Denk bijvoorbeeld aan het moment als je zoontje heel zoet op je schoot ligt te slapen. Of wanneer je dochtertje een mooie tekening voor je heeft gemaakt. Dit zijn momenten waar we later op terugkijken met een glimlach, maar op het moment zelf te weinig bij stil staan. Ten tweede kun je genieten van dit soort kleine momentjes zonder de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je kinderen net naar school zijn en tijd hebt om een kop koffie te drinken met een vriendin die je al een tijd niet gezien hebt. Of een avondje dat de kinderen naar de oppas zijn en je eindelijk tijd hebt om met je man even op stap te gaan.

Geef jezelf waardering

Je kunt jezelf ook helpen met een meer ontspannen leven door niet te negeren hoe goed je het eigenlijk doet als moeder. Mannen snappen soms niet hoe het leven als moeder is. Zij gaan naar hun werk en komen ‘s avonds pas weer thuis. In ieder geval, zo gaat het er in de meeste gezinnen aan toe. Maar gelukkig kan je (dat weet ik zeker) wel bij vriendinnen terecht die ook moeder zijn. Probeer daarom veel van deze vriendinnendagjes in te plannen en ik durf te wedden dat je genoeg complimentjes krijgt over hoe goed je het doet als moeder. En geloof mij; dat kan zo fijn zijn!

Treat yourself

Mijn zusje zegt altijd dat je jezelf af en toe even moet trakteren in het leven. En, daar ben ik het helemaal mee eens! Eigenlijk is dit ook een beetje in de trant van jezelf waardering geven. Je mag jezelf namelijk echt wel eens belonen als je een drukke week achter de rug hebt gehad of gewoon heel even ontspanning nodig hebt. Ga bijvoorbeeld eens naar de kapper, schoonheidssalon of nagelstyliste en laat je lekker verwennen. Of koop die schoenen die je al zo lang wil hebben! Toevallig had ik laatst een verschrikkelijke week achter de rug. Mijn kinderen waren ziek, maar hadden mij ook aangestoken. Terwijl ik 40 graden koorts had moest ik dus ook nog mijn kinderen verzorgen, pfff. Dus heb ik aan het eind van de week, toen ik eindelijk weer beter was, mezelf getrakteerd op een paar laarsjes van Via vai die ik al maanden wilde hebben. Die had ik zeker wel verdiend, vond ik zelf!

Geef een reactie